Din drömbåt kan bli verklighet!

Vårt mål är att bygga världens bästa båt – varje dag! Vi har kunskapen, designen och innovationen.

INNOVATOR 540VE

SENASTE TILLSKOTTET

540 Vork Edition är en av dom två senaste tillskotten i modell familjen.[/lgc_column]

Fakta-540VE i siffror

Längd: 5,40 m
Bredd: 2,4 m
Max motorstyrka: – hk
Vikt utan motor: -kgTankvolym: – L
Djupgående: – m
Antal passagerare: – st
Bottenvinkel (akter/för): -°/-°

Nöjd kund

Här lämnas nycklarna över till en nöjd och lycklig kund.

INNOVATOR 62HE

Båten som anpassas tillsammans med dig

62HE Niklas Holmér Edition är vår första båt tillverkad för kund. Ett samarbete Med Niklas Holmér en av delägarna till Fly Dressing. Målet med samarbetet var enkelt, att ta fram Niklas Holmérs drömfiskebåt.
Och det är precis så vi jobbar. Med ett väldesignat och bra planerat skrov bygger vi båten utefter dina krav och önskemål. När vi levererar den färdiga båten till dig så är det just din drömbåt vi ska leverera.

Tekniken – Vi älskar det som är svårt!

Utbudet på båtmarknaden kan tyckas stort. Varje tillverkare och båt har sina fördelar. Vi hjälper dig att kombinera alla dessa i en båt, din drömbåt.
Vi älskar när du som kund kommer med önskemål och utmaningen med att lösa eventuella problem som just du ser. Med ett nära samarbete med dig som köpare tar vi fram unika lösningar och anpassningar.
För även om vi har erfarenhet och våra egna tankar så är det i slutändan du som båtägare som ska använda båten och då är det viktigt för oss att allt funkar såsom du önskar.

 

Kontakta oss för ett helt villkorslöst samtal kring vad du vill ha och se i en båt. Låt oss bidra med vår erfarenhet och hur vi tänker kring detaljer och hantverket bakom båtskapande. Vem vet, vi kanske landar i din nästa båt.

 

Niklas Holmér – Mannen bakom Holmér Edition


Niklas Holmér delägare av Fly Dressing tillsammans med Nicklas Bauer och Peter Bratt.


Varför blev det just Innovator Boats som fick bygga din drömbåt?

Jag har sett och upplevt Jimmys tidigare konstruktioner. Tilliten jag har för honom och de fantastiska resultat han lyckas få fram gjorde valet enkelt. Jag har även ägt ett stort antal båtar genom åren och jag har ofta retat mig på komfort, skrammel, dåliga lösningar eller avsaknaden av lösningar i tidigare båtekipage
Ett nära samarbete och en stor portion ödmjukhet från Innovator Boats och Jimmy har också bidragit till att valet hamnade hos dem. Det ledde till att jag kunde göra båtdrömmen till verklighet.

Vad ser du för fördelar med Innovator Boats?
Innovator Boats är prisvärd kvalité ut i minsta svetsfog och båtarna är konstruerade och tillverkade för nordiskt klimat med innovativa lösningar i världsklass.

Vad har du att säga om båten nu när du använt den ett tag?
Jag har i dagsläget kört båten i ca 2år och jag har fortfarande inget att anmärka på, jag ser inte att det kan bli några problem när man bygger båtar på detta sätt med denna kvalité.
Båten är fantastiskt stabil och tar grov sjö otroligt bra och det är a och o i mitt och min familjs båtfiskeliv.

 

 

Fakta – 62HE i siffror


Längd: 6,20 m
Bredd: 2,4 m
Max motorstyrka: 350 hk
Vikt utan motor: 870kg


Tankvolym: 150 L
Djupgående: 0,35 m
Antal passagerare: 6 st
Bottenvinkel (akter/för): 18°/46°

Om oss

Jimmy Carlsson startade Innovator Boats 2014 med att bygga den första båten i den egenhändigt designade ladan med plats för både hästar, verkstad och festvåning. Där utanför det lilla samhället Furusjö i den västra delen av Habo kommun har han även byggt sitt eget hus och nu även den nybyggda verkstadshallen där det råder full aktivitet.

Den första båten som byggdes var Innovator 575 med integrerade hjul och dragstång. Med den i bagaget så hade Jimmy bevisat för sig själv att hans idéer fungerade. Intresset för båten blev stort och den såldes snart. I framtiden finns planer på att bygga en mindre renodlad fiskebåt på 4-4,5 meter med integrerade hjul.

Innovator 62HE – (Holmér Edition)
Niklas Holmér, delägare på (Fly Dressing) tillsammans med Nicklas Bauer och Peter Bratt fick höra om Innovator 575 och blev nyfiken. Efter en provtur bestämde sig Niklas för att Innovator Boats skulle bygga hans nästa båt. Imponerad över att den var så tyst, stabil och lättplanad ville han givetvis äga en.
Därefter satte samarbetet igång med att bygga Niklas Holmérs drömfiskebåt. Med 40 års erfarenhet av fiske så hade han redan en klar bild i huvudet på hur han ville att den skulle se ut. Resultatet av samarbetet blev Innovator 62HE.

I samma veva bestämde sig Jimmy för att satsa fullt ut. Han sa upp sig från sitt jobb på Fagerhults Belysning där han arbetat i 20 år som prototyptillverkare och konstruktör. Han lämnade bra lön och tryggheten för att göra det han är bäst på, ta fram bra idéer och förverkliga dem. Med ett fiskeintresse sedan barnsben så var saken biff – här skulle det byggas båtar i världsklass!

Med på resan finns tvillingbror Joakim Åsander med 20 års erfarenhet inom lastbilsbranschen som skadetekniker, påbyggare m.m. Han är även en svetsare av rang och en inbiten gäddfiskare. Joakim är även den bättre av de två i fotboll, enligt han själv.

För att stärka upp teamet ytterligare togs även den flygande Holländaren Marcell Binnekamp från Holland med i gänget. Marcell älskar att fiska, främst gädda och gös och har bland annat vunnit Predator tour i Norge. Med en bakgrund som plåtslagare och svetsare i 32 år och då främst inom rostfritt och aluminium är han otroligt duktig och noggrann med flertalet utbildningar och diplom i bagaget.

Tillsammans är det vi som är Innovator Boats i Habo AB. Vi brinner för skapandet av smarta, tekniska och innovativa lösningar och vi älskar allt som är svårt. Endast när våra kunder är nöjda och exalterade tar vi en paus i båtbyggandet för att snabbt därefter vara i gång med en ny härlig utmaning – att bygga världens bästa båt – varje dag!

Kontakta oss

Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan eller via
E-post: info@innovatorboats.se
Telefon: 073-543 21 74

Aktuellt